Je kunt kiezen uit twee soorten bomen: de Servische spar mét kluit of de Nordmann zónder kluit. Dat is niet alleen een kwestie van duurzaamheid, maar ook van persoonlijke smaak.

Voordat je gaat bestellen…

Als je kiest voor een Servische spar
Jouw boom wordt geleverd met kluit, in een herbruikbare pot. Die pot wordt de volgende jaren opnieuw gebruikt.
Jouw boom wordt na de feestdagen definitief geplant in een bos of op een landgoed. M.a.w. het is geen adoptieboom. De ervaring leert dat de overlevingskans bij adoptie erg klein is.
Je betaalt € 10,00 statiegeld bij de aanschaf van je boom. Bij inlevering wordt dit bedrag op je rekening teruggestort.

Als je kiest voor een Nordmann
De Nordmann wordt geleverd zonder kluit. De belangrijkste reden hiervoor is dat een Nordmann een lange, dikke penwortel heeft. Deze zou bij het afsteken van een kluit worden doorgesneden. Daarmee wordt de overlevingskans nihil.

Waarom bieden wij dan toch Nordmann bomen aan?
Het is een gegeven dat veel mensen de voorkeur geven aan een Nordmann, vanwege het uiterlijk. Kies je dus voor een Nordmann, dan kun je die beter bij Duurzame Kerstbomen aanschaffen, want
1. Voor iedere verkochte Nordmann planten wij twee jonge boompjes terug. Dit kunnen eiken, elzen, essen, meidoorns of berken zijn. Maar ook bijvoorbeeld een Douglas spar.
2. Wij nemen alle verkochte Nordmann bomen weer in, wij verwerken deze tot compost/houtsnippers en geven op die manier de bomen weer terug aan de natuur. Hiervoor berekenen wij een toeslag van € 2,95 per boom.